Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben
Menü

RRF-REP-10.14.1-24

 

Kölcsön típusa

Éven túli lejáratú kedvezményes kamatozású beruházási célú egyműveletes kombinált kölcsön és vissza nem térítendő támogatás egyműveletben való kombinációja.

 

Finanszírozási összeg

Kölcsönigénylő vállalkozásonként meghatározott finanszírozási összeg:

minimum 100 millió forint – maximum 6 milliárd forint.

 

Elszámolható költségek

Elektromos töltőberendezés beszerzése (kötelező tevékenység);

  • közvetlen villamosenergia-hálózati csatlakozási díj;
  • töltőhely kialakításához közvetlenül kapcsolódó költségek (tervezés, parkoló kialakítása/felfestése, táblák legyártása, elhelyezése, betonozási munkák stb.)
  • megújuló villamosenergia-termelő kapacitás telepítése és visszwatt védelem kialakítása
  • villamosenergia-tároló telepítése

Az alábbi fajlagos maximális nettó elszámolható költségek kerülnek meghatározásra, melyeket nem haladhat meg a támogatás összege:

  • elektromos töltőberendezések beszerzési költsége: 200.000 Ft/kW
  • elektromos töltőberendezések tervezési és beépítési költsége: 200.000 Ft/kW
  • villamosenergia-tároló: 350.000 Ft/kWh
  • napelem: 630.000 Ft/ kW

 

A teljes projektre az állami támogatási szabályok szerinti maximális támogatási intenzitás érvényesíthető, amely a támogatott régiókban nagyvállalatok esetén 35%, középvállalatok esetén 55%, kis- és mikrovállalkozások esetén pedig 65%, (a támogatási intenzitásba a kedvezményes kamatozású kölcsön támogatástartalma is beleszámítandó).

 

Saját forrás

A saját forrás elvárt mértéke projektenként egyedileg kerül meghatározásra az alkalmazandó állami támogatási szabályokra tekintettel, de minimum a projekt elszámolható költségének 10%-a. A kölcsön folyósításhoz a saját forrás összegének felhasználását vagy megelőlegezését (elköltését) is igazolni szükséges.

 

Kölcsönigénylők köre

A hitelprogram keretében támogatásra jogosultak a devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel, illetve az Európai Gazdasági Térség (a továbbiakban: EGT) területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező, gazdaságilag potenciálisan életképes, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó vállalkozások, illetve önkormányzati, vagy állami tulajdonú vállalkozások (közszektorbeli intézmények), melyek

  • rendelkeznek Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott érvényes elektromos gépjármű töltőállomás üzemeltetői engedéllyel (a továbbiakban: MEKH engedély) és
  • vállalást tesznek az 1. számú mellékletben kijelölt járásokban történő legalább 1 db elektromos töltőállomás létesítésére (ezen kijelölt járásokban egyetlen projekt támogatható járásonként)

Támogatásban az a vállalkozás részesülhet, amely, vagy amelynek legalább 51%-os tulajdonrésszel rendelkező anyavállalata rendelkezik legalább három lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, vagy amely legalább 51%-os állami, vagy önkormányzati tulajdonban van. Az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele.

Jogi forma: kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok.

 

 

További információ:

Pásztor Zsanett

pasztor.zsanett@msb.hu

+36 70 429 7771

 

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön azonnal a legújabb pályázati lehetőségekről!

 

Feliratkozás